Son Nefeste Aşk
Hep aşk, daima aşk, Son Nefeste Aşk. İşte bu, kendi başına bile aşkın açıklanmasına yeter de artar bile. Yıllar sürecek bir beraberliğe imza atar insanlar. Kimi evlilikle taçlandırır, kimi beraberliği uzatmalı yaşar, kimisi de tekdüze bir hayatı ele alıp varını yoğunu ortaya koyarak çılgınlar gibi her an aşkı derinden yaşar. Sevdiği ile el ele olup, aşkın her saniyesini değerlendirir adeta. Ama sonucunda bakar ki her şey boşunaymış..

Sonra birden ışıklar yanar, hayat devam ediyor kendi kendine. Yeni bir sevgili bulunmalıdır. O eksik tarafın tamir edilmesi, yeniden hayata devam edilmesi açısından çok önemlidir. Yürek yaralı, gönül kırgın, aşk anlamsız geliyordur artık. Fakat eksik bir şeyler vardır hayatta. Tamamlanması ivedilikle gerekli olan o eksik taşın da bir an önce yerine konması elzemdir.
Aşk.. Ah aşk.. Sen nelere kadirsin bir bilsen.. Sevgisinden ve aşkından ölümü bile göze alacağını sanan onca ahmağı bu dünyada nasıl da aynı topraklar üzerinde kandırabilirsin, bunun formülü nedir Allah aşkına?

Son Nefeste Aşk Olur mu?
Olur dediğini duyar gibiyim. Olsun bakalım. Belki bu yalana sen de ben de inanırız. Kendimizi kandırırız salakça. Söz uçar, yazı kalır adeta. Bu satırları yazmaya çalışırken bile gözümde anılarım depreşiyor sanki. Ruhsuz, kimliksiz, bir hayaleti andıran sevgililerim geliyor aklıma. Ne kadar da aptalca sevmişim, ne kadar da yanılgılarla doluyormuşum aylarca, yahu ben ne kadar da kandırılmışım hep boşu boşuna?

Kimliksiz düşler görüyordum demek ki. Yahu ben rüya görmüyorum sanıyordum hep, ama aslında gerçeğin ta kendisiymiş yaşadıklarım. Yarım kalan aşklara acırdım. ” Son nefeste bile aşk olmalı ” derdim kendi kendime. Peki bunun aşk neresinde? Yanılgılarla yaşamak, yanılsamak, yanıltmak.. Aşkın içinde bunlar da var değil mi?
Çok mu sevdin ki?
Hayır.. Sevemedim ki. Sevmek öyle basit mi kardeşim. Onsuz olamıyorsan eğer, onsuz nefesin darlanıyorsa, o olmadan sokağa çıkmak bile içinden gelmiyorsa… İşte aşk bunun adı. Mevsimleri değiştiren, iklimlerini ısıtan, sana anlam katan şey gözleriydi belki ama aşkın tarifinde sadece gözler mi var?

Peki ya o koskoca yürekten bir haber yok mu? Kıpır kıpır olan, bazen ağlayan, attıkça içinden aşk fışkıran o kan dolu yürek.. Ah o sevdalar bu kadar zavallı olmasaydı keşke.. Dilin kemiği de yokmuş baksana, kim derdi ki bunu böyle olacağını? Kim derdi ki, aşktan kuduracağını? Son nefeste bile aşk diyorsun şimdi. Aldatmak, aldanmak, aldatılmak.. Aşkın hangi kitabında var ki söylesene?

Neye yarar bu saatten sonra, ” son nefeste aşk ” yaşamak bile muhteşem olurdu diyebilmek. Bırak kalsın orada yaşadıkların. Bir türküye ilham olursun belki de. Bir şarkıya ezgi, bir filme senaryo, bir hikayeye konu olmak da bir başarı sayılmaz mı? Arkandan o çok sevdiğin insan bile senin yasını bir-iki gün tutmaktan acizlenirken, bir takım insanlar tarafından onore edilerek anılmak bile başlı başına bir efsane gibi.

Varsın bundan sonra beni seven de olmasın, varsın bundan sonra uğruma aşk sözleri de yazılmasın, varsın bundan sonra dilim lâl olsun..
Ne demiş SubaT : ” Ne kadar seviyorsun diye sorarsan, ” nar kadar ” derim. Dışımda bir ben görünürüm. İçimden binlerce sen dökülür.. ”
” Bir tabut düşün; İçinde BeN, İçimde SeN… ”
Ve hep inadına, varsa-yoksa, hep olması gereken şey de Son Nefeste Aşk… diyorum.!
SubaT : 21 Ekim 2019
Kaliteli Sohbet Sitesi Sebebiyat. NeT
Yaşamak İçin Bir Sebebin Olsun

Bunu paylaş: Sebebiyata not Birak ❤
Bunu beğen:
Beğen Yükleniyor...
İlgili
Yorumlar (7 Yorum)
Son nefeste aşk, son nefeste bile aşk… Anlamli satirlara imza atmak boyle bir şey olsa gerek. Emeginize saglik SubaT. Basarilar diliyorum daima.
Alabora olmuş bir gemiden denize düşmüş mülteciyim. Çırpınıyorum çırpındıkça batıyorum. Ne yerim var , ne de yurdum. Çok sevdim ama yerim olmadı o yürekte , bana düşen isen çırpınarak can vermek miş Sevdiğimin ellerinde. Son nefes te aşk muhataplarına mutluluk getirsin.
“Son nefeste aşk ” nefes almak istedim seni çektim içime derin derin , ciğerimi parçalayarak kanıma karıştın. Nefesimi tuttum içimde sen varsın diye , bırakırsam havaya karışır uçup gidersin diye korktum. Nefessiz kalmak mı ? Sensizlik mi ?
İçiyorsak Aşkımızdan Babaaa :))
Ölürken son nefesim sen olucaksın.
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?